"CHIC" och "Stylisterna" = Perfekt kväll!

Hejsan!
Just nu sitter jag och bläddrar igenom ett alldeles nytt nummer av "CHIC", samtidigt som jag skriver några meningar på tangentbordet.
Om bara några minuter ska jag titta igenom alla avsnitt av "Stylisterna" som jag har missat, medans jag har varit borta och inte haft möjlighet.






Bildbomb med inköpen!

Hejsan!
Idag är det sista dagen innan jag åker hem igen, efter att ha varit hos min mormor och morfar sedan i söndags.
Dagen har varit jätte mysig, och vädret har varit super härligt det också. ♥

Under mina fem dagar här, så har jag hunnit med en hel del shopping och samlat på mig en mängd med påsar från olika butiker. Jag har både köpr själv, och fått. Till de som har gett mig kläder etc. vill jag tacka flera gånger, och säga att jag är hur glad som helst över allt jag har fått!
Jag kunde dock inte ta kort på ett växt som jag inhandlade idag, som ska bli en del av mitt mini "projekt" i mitt rum.


Godis är så gott ibland!


Tre stycken superbra fynd på bokrean.


Om du plattar/locktångar ditt hår, testa "got2b"'s värmespray.










Nu kommer jag göra många egengjorda glassar!


Endast 25 kronor på "Rut m.f"!


En ram, till mitt lilla "projekt".


Min nyinköpta, dundersnygga, underbara jeansjacka!



Tips: Fotografera ljus!

Någonting som jag tycker att ni alla borde testa att fotografera är ljus (och fotografera någons hand när hon/han tänder ett ljus).
När du väl tagit upp kameran för att fotografera, är det någonting som du bör se upp med! Det är att du ska fotografera utan blixt, för när du fotograferar med blixt så "lyser" den upp hela rummet och då blir det inte samma lugna, mysiga känsla på bilden.




Frågestund!



Frågestunden avslutas nästa onsdag, och det är även då jag kommer att svara på era frågor som ni ställt till mig.

Ni får fråga om allt möjligt (men om det är en för olämplig eller privat fråga så kommer jag inte svara), och jag hoppas att ni tar chansen nu eftersom att jag kommer ha frågestunder i bloggen väldigt sällan.


Med hjälp av fantasin...

För några dagar sedan tog jag bandet som min mormor hade prytt min mammas paket med. Och med hjälp av lite kreativa tankar ledde det till någonting otroligt sött, som jag antagligen kommer ha stor användning för! ♥

Även du kan göra ditt eget fina halsband genom att hitta ett bra band/snöre och knyta ihop de två ändarna, som jag gjorde.



Macarons och köpcentrum!

Hejsan!
Just nu försöker jag skriva ett inlägg samtidigt som jag borstar tänderna, och jag kan säga att det går sådär.
Anledningen till varför jag inte tar det lugnt och fortfarande går runt i nattlinne och tittar på TV är för att jag och de andra ska åka till ett stort köpcentrum som ligger en bit bort, och slösa lite pengar.

Efter det ska min mormor och jag antagligen göra ännu ett försök till att baka en fransk bakelse vid namnet "macarons", eftersom att de igår blev sådär.


Hos mormor och morfar!

Hejsan!
Just nu sitter jag och bloggar lite på min mormor och morfars dator.
Det är jätte skönt att vara hos dem, och jag har tagit massor av bilder som jag publicerar i bloggen lite senare (då jag har kopplat in min bärbara dator).


Förlåt, för att jag laddade upp samma bild som var med i ett tidigare
inlägg.


Fototips!

Ni som är ägare till en "Nikon" eller-"Canon" kamera, läs noga nu!
Till eran systemkamera fick ni med en instruktionsbok, och kanske "Lär dig yrkesfotografernas hemligheter" (en bok av fotografen Scott Kelby). Om ni fick den/de boken/böckerna, så tycker jag verkligen att ni ska ge den/de en chans att läsas.


En förkyld, liten sjukling!

Hejsan!
Idag har jag spenderat min dag i sängen, med datorn i famnen och halstabletterna i munnen. Nu gäller det bara att bli frisk till på söndag (och under hela sportlovet för den delen), då jag ska åka till världens bästa mormor och morfar. För er som undrar så kommer uppdateringen under lovet se ut som vanligt!




Nu ska jag sätta mig och läsa de här tre tidningarna!


En liten sjukling.


Resultatet på allra första cupcake:sen!

I måndags bakade jag (villket jag skrev om i detta inlägg) cupcakes, och då lovade jag även att ni skulle få se bilder på hur de blev.
Jag kan bara säga en sak, de blev otroligt goda och det är defenitivt någonting som måste göras om även fast det var väldigt svårt, för mig att förstå receptet.


Efter att de tagits ut ur ugnen.


Mums! ♥


Alla ♥ Dag

Hejsan!
Idag har det varit en otroligt bra dag, och det har inte bara med för att det är "Alla ♥ Dag" idag.
I skolan hade min lärare och Disa med sig geléhallon, och eftersom att jag älskar geléhallon så blev det ett stort plus där! Dessutom är måndagar den kortaste skoldagen.
När jag kom hem tog jag på mig förklädet och satte igång med att baka cupcakes som blev himelskt goda.

Nu ska jag sätta mig framför TV:n med lite ananas i handen, medans "Top Model 15" spelas på TV 3.




Jag fick "Julia Love Storys" av mamma och pappa, och en mascara
och ansiktsmask av mormor och morfar. Tack!


Mer bilder från dagen uppkommer imorgon!


Fotodag som spenderats tillsammans med Disa!

Hejsan!
Idag har jag haft världens fotodag som jag spenderade tillsammans med Disa. Vi sprang runt överallt och fotograferade alla små, ointressanta föremål som blev till helt underbara bilder. Det blev även en hel del bilder på Disa i min kamera eftersom att jag hade längtat så himla mycket tills jag skulle få fotografera porträtt bilder, och jag vart jätte nöjd med resultatet på bilderna eftersom att Disa är en sådan duktig modell. ♥

För en stund sedan åt jag också en himelskt god middag som min lillebror hade lagat. Den bestod av kycklig, räkor, nudlar, sallad och en jätte god sås.

Nu ska jag dammsuga mitt rum lite och efter det blir det "Solsidan" som får visas på TV:n.


Tänka sig att ett fotografi på en "BOB" kan bli så vackert.


En fotograferande mig!






Insperations collage till er!

Spring 2011

 


Resultatet på collaget på nattygsbordet!

För någon dag sedan lovade jag er att jag skulle visa upp mina insperations bilder som sitter upphängda med kladdmassa på mitt nattygsbord. Jag tog kort när de satt utanpå mitt nattygsbord, men jag var tveksam med det, så det fick bli att de hänger inuti istället.
Jag blev jätte nöjd över det vackra resultatet, men nu vill jag fråga er. Vad tycker ni om mitt collage på nattygsbordet?


Den översta bilden är på Lilla Lie, och resten kommer från weheartit.


Söt blus! ♥



Jag vet inte om blusen finns i butik ännu, men annars kan du klicka hem den för 249 kronor på "Gina Tricot"'s hemsida. Personligen tycker jag att blusen är otroligt feminin, söt och felfri. Den skulle passa perfekt till ett par midjehöga jeans. Det enda som är är ett stort minus är det höga priset, men vi får se om jag kommer hem med den i någon av mina påsar när jag varit på stan.


Fredagsmys!

Hejsan!
Idag skulle hälften av min klass, och hälften av mina två pararellklasser åka till ett ställe där vi skulle ha iskunskap. Där skulle man bland annat få chansen att hoppa ner i en isvak och klättra upp från den med hjälp av isdobbar.
När alla var samlade på mötesplatsen som vi skulle samlas på innan vi åkte buss mot det där stället, så fick en av lärarna som följde med ett telefonsamtal där någon berättade att bussen vi skulle åka med var inställd pågrund av det dåliga vädret.
Dagen var rätt så lugn eftersom att vi inte hade några lektioner dirket när vi hade kommit tillbaka till skolan, utan det ända vi egentligen gjorde var att läsa, rita och titta på en film som hette "Tur och Retur".

Nyss åt jag upp ett helt paket med "Mentos Chewy Dragees" - mums! ♥
Men nu är min fredag är fulladdad med chips, lite lösgodis och en hyrfilm vid namnet "Trolkarlens lärling".




Myskväll framför datorn!

Hejsan!
Just nu känns livet bara härligt! Jag har kombinerat en kopp rykande, varm choklad tillsammans med ett 20-minuter långt avsnitt av "Stylisterna", en chokladmuffin och ett sprakande nytt nummer av tidningen "Julia". En riktig myskväll framför datorn alltså. ♥
Men innan jag gör det så ska jag ta och skriva ut ett par bilder som jag inspereras av och som jag ska ha på framsidan av mitt nya nattygsbord, bild på det kommer upp imorgon, förmodar jag.






Virkning!

Om du inte kan virka redan, så tycker jag defentivt att du ska prova på någon gång! Det gäller bara att ha några garn med färger som du tycker om och så är det bara att börja virka, och jag lovar er att det är superenkelt och jätte roligt!


Så blev mina små förvarings "burkar" som jag virkade. ♥

 


Matteläxa och teaterdags!

Hejsan!
Nyss har jag suttit och gjort min matteläxa, samtidigt som jag haft rån och äppeljuice som tilltugg. Det gick super bra, och antingen så var det lätta tal eller så har jag helt enkelt blivit bättre på ämnet matematik.

Nyss har jag sprungit runt i huset och fotograferat massor av föremål som jag tänkte skriva om då jag behöver göra tidsinställda inlägg. I alla fall, så har jag lite tråkigt. Matteläxan sysselsatte faktiskt mig, men nu när jag är färdig med den så har jag ingenting att göra förutom att vänta till det att jag ska åka iväg till min teaterkurs. Längtar, som vanligt!


Bilden har så pass ljusa, härliga pastelliga färger så att den påminner
om våren.


Dagens ouftit/facelook.


Nytt nattygsbord och "slappdag"!

Hejsan!
Jag vill börja detta inlägg genom att be om ursäkt för den otroligt dåliga uppdateringen som har varit den här veckan. Sanningen bakom det är att min hjärna är helt tom på idéer om vad inläggen ska handla om. Komentera gärna om vad du vill ska finnas i min blogg!

Igår under övernattningen när alla andra tre tjejor hade somnat, så låg Tove och jag uppe för att vi kunde inte somna på direkten av en särskild anledning som jag inte tänker ta upp i bloggen eftersom att det kan tolkas som elakt. Vi två somnade inte förrän klockan var runt 03:00 och så var vi tvungna att vakna 08:00 eftersom att Emma skulle på hopptävling.
Fem timmars sömn klarar jag mig inte långt med och jag har varit rätt sur och utmattad under hela dagen, men lite saker fick jag gjort i alla fall, t.ex: inhandlade jag ett nytt nattygsbord till mitt rum som jag lägger upp en bild på imorgon då vi har ställt ihop det.

Strax ska jag fixa mig ett glas med iskall hallon smoothie och titta in alla kanaler för att se om det finns något bra program.




Vårlängtan och övernattning!

Hejsan!
Hela den här veckan har jag längtat så himla mycket tills det att det ska bli vår och jag får chansen att använda mina nya "converse" och alla fina lite tunnare kläder, som passar till våren/sommaren. Vad tror ni inte jag ser när jag tittar ut genom ett av alla fönstrerna inne i slöjdsalen? Jo, det öser ner massor av tjocka snöflingor som nästan liknar vit sockervadd. Usch!
Strax ska jag gå till mamma för att äta lite lördagsgodis och titta på "Legend of the Seeker".

Igår bestämde jag mig för att jag skulle vika mina kläder i min garderob lite prydligare eftersom att det var hur stökigt som helst innanför de träfärgade dörrarna! Så igår kväll tillbringade jag ungefär en kvart, tjugominuter på att fixa min garderob. Men det var verkligen värt tiden, eftersom att jag hittade så många otroligt fina kläder som jag helt glömt bort.

Medans jag ändå håller på att skiva så vill jag passa på att informera om morgondagen. Jo, imorgon ska jag sova över hos Emma med tre andra tjejor (första gånge för mig att sova hos en kompis). Vi ska ha scrapbooka, titta på "I rymden finns inga känslor" och mycket mer. Därför kommer jag inte att uppdatera någonting under kvällen.


Såhär såg min hylla ut där jag har tröjor/klänningar/kjolar ut först.


Så här såg det ut efter lite tillvikning.


"I taket lyser stjärnorna"!


Ni som har läst ett av mina första inlägg vet att jag har läst en bok av Johanna Thydell, "Ursäkta att man vill bli lite älskad", som nu är en av alla mina favorit böcker. Så idag när jag redovisade om den boken på engelska lektionen så frågade vår engelska lärare om jag hade sett/läst "I taket lyser stjärnorna", men det hade jag inte då, och hon sa att jag borde det om jag gillade den ("Ursäkta att man vill bli lite älskad") boken. Då kom jag på att det borde jag verkligen.
När jag kom hem gick jag in på "youtube" och fick faktiskt fram olika parter där hela filmen visas i bra kvalité och allt! Jag rekomenderar filmen starkt om man gillar filmer att gråta och bli berörd av filmer, dessutom speglar den ju hur livet kan vara för flickor, som är i hon som spelar Jennas, ålder.

Imorgon när jag ska på stan med Anna, så tror jag att jag ska låna boken.

Vill du se hela filmen gratis? Cheka in den här:
första, andra, tredje, fjärde, femte, sjätte, sjunde, åttonde, nionde och tionde.


Nytt till garderoben!

Gissa vad jag fick med mig hem från stan idag? Jo, jag och mamma gick ut på stan för att prova ett par turkosa/blåa "converse" och därefter köpte hon de åt mig. Jag är hur glad som helst just nu!

Just nu ska jag ta mig ett glas smoothie, förbereda mig inför min redovisning till engelska lektionen imorgon och sätta på någon bra film (det blev att jag kollade på "Förtrollad" en liten stund).






RSS 2.0