Manuella-inställningar!

Hejsan!
Hela denna dag har gått åt till att läsa i användarhandboken till systemkameran och försöka lära mig att fotografera med manuella-inställningar. Efter några timmar hade jag fixat inställningarna någorlunda bra, och gick ut och fotograferade lite blommor.

 

 


Lördagen med Disa!

Hejsan!
Idag har jag tillbringat hela eftermiddagen med Disa. Först gick vi en sväng på stan och letade efter lite presenter till våra mammor, eftersom att det är "Mors dag" imorgon. När vi hade varit på stan några timmar, så gick vi hem till Disa, där vi bland annat fotograferade och redigerade massor av bilder.

Nu sitter jag i soffan, och avnjuter jordgubbar och andra godsaker samtidigt som jag tittar lite på TV. Vad ska ni göra denna lördag-kväll? 


Denna bild är tagen med Disas 18-55mm objektiv. Jag känner mig
väldigt sugen på att skaffa ett Nikkor 50/1,8 objektiv.


Friluftsdag!

Hejsan!
Hela denna dag har jag tillbringat utomhus, eftersom att det var friluftsdag på min skola. Det var otroligt skönt att vara utomhus och inte ha några riktiga lektioner. På alla friluftsdagar tävlar eleverna, årkursvis. I alla fall, så vann min klass!
När jag kom hem satte jag på hörlurarna på direkten och tog det lugnt. Det är också det, som jag har gjort fram till nu.


Mobilbild på mig, Disa och Tove från idag. ♥


Härliga söndag!

Hejsan!
Denna härliga söndag tillbringade jag tillsammans med Disa. Först gick vi en sväng till stan, eftersom att Disa skulle handla shorts. Till sist gav vi upp letandet efter ett par shorts, och köpte i stället en "Festis Guanabana Pineapple" och ett paket med jordgubbar som vi delade på. Väldigt mysigt! ♥


Jag fotograferade denna bild med mobilen, och därav den dåliga
kvalitén.


Tips: Lär dig fotografera bookeh!

1. Det enda du behöver är lite aliminiumfolié och en bra kamera.


2. Knyckla ihop aliminiumfoliet, så att det blir lite skrynkligt. Var försiktigt så att det inte går sönder! Därefter
sätter du aliminiumfoliét vid en ljuskälla (t.ex: ett fönster).


3.
Zooma in så mycket det går på din kamera, och ta därefter handen en bit framför kameran så att du ställer in fokusen på handen, vilket gör att bakgrunden blir i oskärpa. Tryck in halva slutarknappen.


4. Ta bort handen från kameran, och ta kameran närmare aliminiumfoliét.


5. Fotografera när du ser att bakgrunden får som "lysande prickar".


6.
Redigera bilden till någon härlig färg.


Teater-föreställning!

Hejsan!
Om en liten stund kommer min moster, och vi ska äta lite mat ute i det härliga vädret. Efter det kommer jag åka iväg till min teaterträning, och efter en timmes genrep av pjäsen så kommer jag och min teatergrupp ha föreställning! Jag känner på mig att det kommer gå ganska bra.

Jag älskar er, mina läsare!

Denna glädje måste jag få dela med mig av eftersom att det är tack vare er att jag är så glad! ♥
Nyss såg jag nämligen att min statistik låg på 15 läsare, och det är jag otroligt glad över, med tanke på den dåliga uppdateringen jag har haft. Detta gör mig otroligt motiverad till att fortsätta blogga, och jag kan lova er att det inte kommer att bli någon dålig uppdatering längre!
Jag har laddat upp för fredagsmys!

Hejsan!
Äntligen har en mycket välbehövlig helg kommit, och direkt efter att jag har skrivit färdigt detta inlägg ska jag krypa ner i soffan där jag har laddat upp med massor av godsaker!

Idag i skolan skulle killarna klä ut sig till tjejer, och tjejerna skulle klä ut sig till killar. Det var oerhört roligt, och ett minne för livet, även fast man fick en hel del blickar på sig! Dock laddar jag upp en bild på hur jag såg ut imorgon.


Detta är bara en bråkdel av alla godsaker som väntar på mig (ursäkta
den usla redigeringen).


Detta är en bild på körsbärsblommor som jag fotograferade när jag
var med Tove och Disa.


I skolans datasal!

Hejsan!
Just nu sitter jag i skolans datasal och vi får göra vad vi vill på datorn, så jag tänkte passa på att skriva ett litet inlägg.
Om bara några minuter slutar jag skolan för idag, och då ska jag tillbringa min eftermiddag tillsammans med Tove och Disa. Vi kommer att arbeta lite på en klasstidning som vi är "redaktörer" för. Det är faktiskt alltid lika kul att umgås med de härliga tjejerna, oavsett vad vi gör!


Gjorde en mycket slarvig redigering på en bild som ni sett tidigare.


Mini-fotorunda!

Hejsan!
Innan jag satte mig framför datorn, så gick jag ut på en mini-fotorunda. Dock blev bilderna inte jättebra, men inför helgen har jag planer på att jag ska gå och fotografera en sak som jag har velat fotografera länge!
RSS 2.0